Velkommen til mc køreskolen

MC Køreskolen er den eneste MC Køreskole i Odense. Der er andre bilkøreskoler der giver mc kørekort, men kun som bibeskæftigelse. Du finder MC Køreskolen på Rugårdsvej 163 i Odense NV – ca. to km. fra centrum.

Kørekort til bil

Det er kun i vintermånederne at jeg giver kørekort til bil, medmindre det drejer sig om en kontrollerende prøve, eller generhvervelse. Hvis du leder efter information vedrørende kørekort til bil, kan du kigge under afsnittet kørekort til bil. Her finder du bilkørekort/Tarup Køreskole eller på facebook under Tarup Køreskole.

Kørekort til motorcykel

Hvorfor vælge MC Køreskolen?
Fordi jeg er motorcyklist selv. Fordi jeg kører med på mc i en stor del af undervisningen.
Fordi mine priser er ærlige – Din pris stiger ikke pludselig hvis en af de andre på dit hold ikke kan køre.
Regler for undervisning siger at du skal gennemføre et minimum på 4 lektioner på manøvrebane, 13 lektioner på vejen og 5 lektioner på køreteknisk anlæg. Med alle de praktiske lektioner på motorcyklen forstår jeg ikke at der stadig er køreskoler der ikke lærer eleverne korrekt kørsel.

Vi ser til prøverne at der stadig er køreskoler der ikke har lært eleverne hvilket ben man sætter til jorden, hvordan man bruger for- og bagbremse, korrekt bremseteknik m.m. Jeg lærer jer dette fra starten af, så der er større chance for at I bibeholder det som refleks i jeres fremtidige mc liv. Det er vigtigt at I lærer kontrastyring allerde fra manøvrebanen, så I kan udvikle nogen rutine i det, i køretimerne. Ligeledes prøver I også at køre med mig som bagædepassager på manøvrebanen, og igen på køreteknisk anlæg.

Vær opmærksom på der trådte nye regler i kraft til januar 2012. Det er nu kun blive muligt at køre 125 ccm mc, de første 2 år, hvis du er 18-19 år gammel. De nye regler rammer tilsyneladende også dem der i forvejen har lille kørekort, men som ikke har haft det i 2 år før den 18 januar 2013. Selv om det er nogle år siden, er dit “lille mc kørekort” stadig lille hvis du har erhvervet lille mc kort inden for to år før den 18. januar 2013. For at udvide det til stor, skal du til en køreprøve på en stor mc. Jeg står for hele undervisningen. Fra manøvrebane, teori, kørsel til Køreteknisk anlæg, og det er også mig der følger dig til køreprøve.

At tage kørekort er ikke nogen hverdagsbegivenhed. Netop derfor er det vigtigt at vælge den rigtige køreskole, der opfylder kravene til et godt uddannelsessted. Det kan være svært at vælge en køreskole i Odense, men mit råd er at aftale et møde – uforpligtende, med en køreskole i din by, eller en køreskoler der bliver anbefalet, og tage den derfra. Du er altid velkommen til at møde op ved min køreskole, og spørge ind til hvordan undervisningen foregår. Jeg mener selvfølgelig at min køreskole er den bedste køreskole i Odense…. eller i det hele taget.

Jeg følger færdselsstyrelsens undervisningsplan, som er udarbejdet på en pædagogisk forsvarlig måde. Mennesker er ikke ens ”heldigvis”! Derfor er det vigtigt at undervisningen er individuel.

Du får de timer og den undervisning som lige netop du har brug for, dog minimum det lovpligtige lektionstal. Ønsker du at snyde med reglerne, og omgå lovens minimumskrav, er det ikke nødvendigt for dig at læse videre. Jeg kan ikke se hvorfor både du og jeg skulle risikere en dom for dokumentfalsk, bare for at du kan spare 1000 kr. Og hvorfor ikke betale de sidste penge for at køre ved en kørelærer der har forstand på det han underviser dig i, og som rent faktisk kan lære dig noget. MC Køreskolen giver dig ikke blot kørekort, men lærer dig at køre MC

Jeg ser frem til den dag, da politiet endelig viser de enkelte køreskolers dumpeprocenter. Det ville være det eneste rimelige som forbruger at kunne undersøge den enkelte køreskoles resultater. Dette er endnu ikke tilfældet, så du må nøjes med mine egne tal.

– Min beståelsesprocent praktiske prøver kat. A (mc) 2018 var 95 %. I 2019 kom jeg helt op på en beståelsesprocent på 99. – Det er jeg lidt stolt af.

– Teoretiske gennemsnit har jeg ikke beregnet, men jeg ved at min beståelsesprocent på intet tidspunkt ligger under 90 % – Dette gælder såvel bil som mc.

Grunden til at jeg ikke har regnet min beståelses procent ud de sidste par år, er at politiet i lang tid har lovet at offentliggøre procenterne, og så er der jo ingen grund til at selv regne det ud. Nogle år har (også) været præget af lange ventetider på køreprøver. Dette kan desværre resultere i højere dumpeprocenter, da køreskolerne ikke ønsker at kræve at eleverne betaler for 2 køretimer ekstra i hver uge af de 5 uger de skal vente – Dette kan medføre mindre rutine og mere ”eksamensskræk” på selve dagen. Desuden kan det have den effekt at der pludselig er en prøve mulig i morgen – og hvis alternativet er 5 ugers ventetid, ønsker de fleste at tage chancen, især hvis de har en motorcykel stående og vente.

Advarsel: Motorcykler kan være stærkt vanedannende. Overdreven interesse for motorcykler kan belaste din omgangskreds.